top of page
Featured Posts
Recent Posts

gyönyörű gyár az ország, legszurtosabb a szabadok közül


Olyan az ország, mint a gyönyörű gyár A Révész utca végén, kulcsra zárva. Emlékszik, mint a játszótéri pázsit, A felnőtt század kisgyermekkorára.

Egy rész téglából, egy rész műanyagból, Kétholdnyi föld, világtól elhagyott. Kemény művészet kell, hogy összetartsa A gazdátlanul tengő anyagot.

A pléhtető lejtőjén mennyi manzárd! S legszebb a tornyok cukorsüvege… Ha kialudna egyszer a kemence, Az utca jéghidegre hűlne le.

A portás lustán megzördíti kulcsát: Belül csupa tűz, kifelé komoly. Az egyetlen hír ösztönéletéről A kéményből fölszálló füstgomoly.

Éppen ilyen gyönyörű gyár az ország, Legszurtosabb a szabadok közül. Ha készen kapja félig kész jövőjét, Szerencséjének dehogyis örül;

És nyögi azt a hülye hagyományát, Hogy nem cselekszik isteni parancsra. A túlélésre gondja van: kaput zár, Hogy műszak végén bús fejét lehajtsa.

A változások őre változáskor Akár a népe, oly tanácstalan. De akkor is szép, hogyha tetszhalott, mert Akárhogy nézem: ragyogása van.

Fölébreszthetném, mint vendég a portást, De egy káromkodásával megölne… Csak alszik, mintha kisgyermekkorában. Alszik. Akármi lehet még belőle.


Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page